Sandkilsvägen 150, 06880 Kärrby

Tanja: 0505914386 info@akerfeltsfisk.fi

Historia

Själva namnet Åkerfelts Fisk har uppstått lite av sig själv i och med föräldrarna, Kurt och Gun-Lis Åkerfelts, fiskförsäljning som påbörjades redan på 1980-talet. Det officiella Åkerfelts Fisk grundades 2007, med delägare Kurt och Gun-Lis samt syskonen Tanja och Åsa. Det nuvarande namnet Åkerfelts Service Ab kom 2014 i och med att Tanja tillsammans med sin man Jaakko köpte ut de andra ur bolaget och numera bedriver det tillsammans, samtidigt började företaget även erbjuda byggnadstjänster i skärgården.

Företaget är beläget i Sibbo skärgård på en holme vid namn Löparö. Tanja har som bakgrund kock-utbildning och har flera år jobbat i köksbranchen, när de yngre barnen var små och mera tid spenderades hemma på Löparö uppstod tanken att börja hjälpa föräldarna med deras fiskförsäljning på torg, marknader, ytterom butiker osv, då grundades Åkerfelts Fisk Öb. Försäljningen utvidgades till även cateringverksamhet med tyngdpunkt på de egna fiskprodukterna.

Jaakko har jobbat inom byggbranchen sedan början av 2000-talet, först som anställd men 2010 startade han sitt eget företag. Då började han även delta mer i fiskeföretaget, det blev allt svårare att passa ihop byggjobbet med fiskandet så numera görs byggjobbet bara i eget namn så att tidtabellerna går att anpassa.

Båda två gjorde en mästar-gesäll utbildning 2013-14 med pappa Kurt som mästare. Projektet gick ut på att en erfaren fiskare lär sina kunskaper och erfarenheter i praktiken, projektet fick mycket publicitet och förevisades t.o.m. i Bryssel på ett fiskeseminarium. Sedan 2013 har Tanja officiellt varit yrkesfiskare, nånting som är ganska ovanligt för en kvinna i den åldern. Numera fiskar Tanja och Jaakko till största del själv all fisk som säljs.